Intrebări frecvente

Întrebari frecvente despre comenzi, proiectarea 3D şi în general despre ceramică.

INFORMAŢII GENERALEDespre ceramică

Ce este gresie portenalata si care sunt caracteristicele acesteia?

Gresia portelanata este o gresie compacta, dura si mai ales “non” poroasa. Datorita temperaturii elevate la care este prelucrata, 1150-1250 grade C, are un procent de absorbtie al apei foarte mic, inferior la 0,5%. Aceasta caracteristica face din gresia portelanata produsul ideal pentru exterior.

Gresia portelanata in diversele sale finisaje de suprafata, este compusa dintr-un amestec de prafuri si granule “non” metalice de diverse dimensiuni si culori ( materia prima). Procesul complex de coacere la temperaturi extrem de inalte, transforma pretioasa materie prima in placi de gresie portelanata rezistente la ger, agenti chimici, cu o elevata rezistenta mecanica, igienice si caracterizate de o rafinata eleganta estetica

Ce inseamna gresie si faianta rectificata?

Rectificarea este o parte a procesului de productie ce se realizeaza dupa scoaterea placilor ceramice din cuptorul de coacere. Aceasta consta in prelucrarea ( taierea ) marginilor placii, astfel incat muchiile acestora formeaza unghi de 90 grade. Placile rectificate, din punct de vedere tehnic, se pot monta cu rosturi foarte mici

Ce recomanda producatorul privind rosturile la placi ceramice?

Toti producatorii recomanda un rost minim de 1,5 mm chiar si la placile rectificate care sa absoarba presiunea si miscarile care au loc la nivelul pardoselii. Totodata daca suprafata depaseste 20 mp se recomanda impartirea spatiului in sectiuni de 4×4 metrii si sa se introduca rosturi de dilatatie

Se foloseste chit de rosturi la gresie portenalata?

Gresia rectificata este de cele mai multe ori descrisa incorect si ii poate induce in eroare pe multi cumparatori. Majoritatea cred ca aceasta gresie este realizata pentru a fi montata fara rosturi, de fapt ea este o gresie care dupa ardere a fost taiata sau slefuita pentru a obtine o marime mai precisa. In timpul procesului de ardere a gresiei aceasta isi modifica dimensiune, iar variatiile de calibru/ marime pot ajunge pana la 1,5% din latura placii. Prin procesul de rectificare producatorii spera sa reduca la minim diferentele de marime de la o placa la alta.

Pot sa folosesc gresie la incalzirea in pardoseala?

Cel mai bun material pentru podea in cazul incalzirii in pardoseala este gresia. Caldura va fi mult mai repede transferata la suprafata deoarece ceramica are o conductivitate termica crescuta. Totodata sistemul de incalzire va fi mai eficient pentru ca ceramica are si proprietatea de a retine caldura.

Grosimea gresiei nu este deosebit de importanta, dar o podea mai groasa va avea nevoie de mai mult timp pentru a se încalzi.

https://edil-italy.ro/wp-content/uploads/2017/05/slide-4-4-1280x1280.jpg
https://edil-italy.ro/wp-content/uploads/2017/05/image-faq-02.jpg

INFORMAŢII INFORMATIVEProiectarea 3D

Ce înseamna proiectarea 3D?

Proiectarea 3D inseamna crearea si redarea unui spatiu intr-un program de specialitate si vizualizarea acestui spatiu, respectiv a unei amenajari astfel incat de la ‘redarea virtuala’ sa se ajunga la un proiect real si bine construit.

Practic prin intermediul proiectarii se face o simulare in imagini cat mai aproape de realitatea fizica dorita. Prin masuratorile fidele ale spatiului si propunerea de solutii atat practice, cat si estetice, zona dumneavoastra de amenajat va beneficia de un plan exact si precis.

Se folosesc plăcile şi produsele prezentate?

Bineinteles! Proiectele noastre se fac in urma vizualizarii si selectarii unor colectii de finisaje – gresie sau faianta, cu textura, culoarea si formatul preferat de client. Colectiile de gresie si faianta a producatorilor nostri aduc cu sine un ‘concept de amenajare’, care se poate referi la un stil modern, contemporan, clasic, neoclasic, romantic, etc.

Ulterior designerul nostru va transpune aceste finisaje si implicit ‘conceptul de amenajare’ intr-un proiect personalizat, pe dimensiunile spatiului dumneavoastra.

Cât costa proiectarea?

Proiectul 3D este absolut gratuit.

El intra in executie dupa selectarea materialelor ce urmeaza a fi folosite intr-un anumit spatiu si achitarea a 40 % din valoarea acestor materiale.Proiectul se preda clientului la livrarea produselor.

Care sunt beneficiile ?

Beneficiile unui proiect 3D sunt numeroase si reale!

Nu de putine ori am intalnit situatii in care s-a ales gresie si faianta nepotrivita, s-a taiat prea mult din placi, generand pierderi de material si de bani, s-a placat in zone nepotrivite, ulterior fiind necesara decopertarea peretilor!

Intr-un proiect sunt prevazute toate aceste situatii de ordin estetic si practice, astfel incat aspectul incaperii sa fie bine proportionat si placut ochiului, tinand cont de utilitatea si eficienta spatiului.

IMFORMAŢII GENERALEIntrebări despre comenzi şi livrări

  • Comandă
  • Consultanţă
  • Timings
  • Stil

Ce înseamnă o comandă?

Comanda inseamna orice produs care nu este pe stoc si care se aduce in urma cererii clientului.

O comanda poate insemna livrarea unei anumite cantitati dintr-un produs standard, cu dimensiuni standard (gresie, faianta, parchet, etc.) sau produsul in sine sa fie fabricat ’custom’ pentru client, conform unor dimensiuni, culori si formate dorite si cerute de catre acesta (mobilier, oglinzi, cabine de dus).

Oferim consultanţă gratuită?

Da, bineinteles!

Ne dorim ca dumneavoastra sa beneficiati de un produs de calitate, corect ales si montat.

De aceea va punem la dispozitie in showroom-urile noastre  persoane dedicate special consultarii in vederea alegerii materialelor, combinatiei de materiale si montajului.

Se ofera consultanta gratuita si dupa livrarea produselor.

Cât durează o comandă?

Livrarea unui produs de pe stoc se face intr-un termen ce poate varia intre 2 si 7 zile lucratoare, in functie de ce se agreaza cu clientul ca si urgenta, dar si in functie de ordinea in care comenzile  apar (se pastreaza ordinea cronologica a comenzilor pentru onorarea livrarilor).

In afara de produsele de pe stoc, se poate aduce pe comanda absolut orice produs fabricat de producatorii nostri, verificand inainte disponibilitatea acestuia in fabrica si termenul de livrare/ productie.

Termene generale de livrari:

COMENZI DE GRESIE STANDARD, CANTITATI MEDII SI MARI : 2-3 SAPTAMANI

COMENZI DE GRESIE/FAIANTA CU DECORURI : 3-4 SAPTAMANI

COMENZI SANITARE CERAMICE : 3-4 SAPTAMANI

COMENZI CAZI-CABINE DE DUS : 4-5 SAPTAMANI

COMENZI MOBILIERE STANDARD : 4-5 SAPTAMANI

COMENZI BLATURI/OGLINZI/ MOBILIERE CUSTOM – dimensiuni speciale : 5-6 SAPTAMANI

O să am un proiect personalizat?

Da! Echipa noastra va poate indruma catre o amenajare in tendinte si va poate propune solutii extraordinare, fiind deschisa in acelasi timp sugestiilor dumneavoastra.

Ne dorim ca rezultatul final sa fie adaptarea unor idei fantastice intr-un plan concret si perfect realizabil.

Contact
Str. Cuza Voda nr. 71 Focsani, jud. Vrancea
Urmăreste-ne si pe Facebook

© 2020 Promoted with by AdSem.ro

Open chat
Ai nevoie de ajutor ?
Buna!